Toerist info button

5jaar

E-mail Afdrukken

Gorssel.nl

Agenda onderwerp 

Onderwerp:
Herdertjestocht
Datum:
23-12-2017
Locatie:
Kerk
Categorie:
Algemeen

 

Zaterdagavond 23 december a.s. organiseert de Protestante Gemeente Gorssel/Epse een sfeervolle herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere manier wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de kerk.

HerdertjestochtPoster2017De Herdertjestocht wordt vanaf 2012 gehouden en is iedere jaar een groot succes. Dit jaar is het thema ’Engelen bestaan!'. Engelen komen veel voor in de bijbel en zijn natuurlijk niet weg te denken bij het kerstverhaal van Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. Engelen die de blijde boodschap brachten aan Maria dat ze zwanger was en dat ze een zoon zal baren. En er was een engel die Jozef vertelde dat het goed is en dat hij kon trouwen met Maria. Ook de herders op het veld kregen bezoek van een engelenkoor die vertelden dat de ‘Koning’ was geboren.
Is het bijgeloof dat ieder mens een beschermengel heeft? Of zijn de mensen om ons heen engelen, maar zien we dat niet altijd! Kinderen noemen we ook vaak b(engeltjes).

Muziek en zang ontbreken zeker niet onderweg in de tocht, die dit keer, kort gezegd, via de Westronde, het terrein van de ‘Borkel’ oversteekt en via de Roskamwei weer uitkomt bij het kindje in de kribbe in de stal. Voor iedereen is er dan lekkere warme chocolademelk. Het belooft een bijzondere Herdertjestocht te worden voor jong en oud, traditioneel verlicht met 1000 lichtjes.

   

  

Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Beschrijving:

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: