Toerist info button

5jaar

E-mail Afdrukken

Gorssel.nl

Agenda onderwerp 

Onderwerp:
Internationaal schermtoernooi 'Ferrum Vetum'
Datum:
14-01-2018
Locatie:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

 

SchermenTrefpuntJan20155KLDe Deventer Schermvereniging is zondag 14 januari gastheer van een internationaal schermtoernooi. Er komen zo'n 80 schermers uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland, en België in de leeftijd van 18 tot 70+ naar ’t Trefpunt in Gorssel.

Onder de naam Ferrum Vetum, Latijn voor oud ijzer, worden jaarlijks vijf schermcompetities georganiseerd. Tijdens de wschermen1edstrijden in ’t Trefpunt worden de jaarprijzen uitgereikt. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar dames en heren, leeftijdsklasse en natuurlijk naar de drie wapens; floret, sabel en degen.

De schermsport is voor jong en oud. Er zullen schermpartijen te zien zijn waarbij 60+ niet onderdoet voor de jongere garde. De Deventer Schermvereniging (DSV) is zondag 8 januari niet alleen gastheer, ook strijden zijn op de rie wapens mee; floret, sabel en degen.

Het evenement in ’t Trefpunt in Gorssel is vrij toegankelijk voor het publiek en is zeker een bezoekje waard. Je kunt dan genieten van een gemoedelijke sfeer met indrukwekkende schermpartijen. Vrijwilligers van de DSV zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de schermsport. Tussen 11.00 en 13.00 of van 14.00 tot 15.30 uur zijn de beste tijden om te kijken.

 

www.deventerschermvereniging.nl 

 

Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Beschrijving:

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: