Villa Verde Tuinonderhoud

“Ondernemen zit mij in het bloed”

In gesprek met René de Bruin van Villa Verde Tuinonderhoud


Aanplanten, schoffelen, snoeien. Ondernemer René de Bruin van Villa Verde onderhoudt tuinen in Gorssel en omgeving.  

Bij Villa Verde kunnen klanten terecht voor ontwerp, aanleg, beheer en renovatie van hun tuin. Het meest geniet René van langdurige onderhoudsklussen en het aanleggen van nieuwe tuinen. “Je kunt een tuin naar je hand zetten. Sommige tuinen onderhoud ik al jarenlang, dat voelt bijna als mijn eigen tuin.”

Van plantendokter tot ondernemer
VillaVerdeKL 1Verstand van planten, bacteriën en plantenziektes deed René op toen hij gedurende zeven jaar als plantendokter werkte bij het Ministerie van Landbouw. “Ik inspecteerde geïmporteerde bloemen en planten op ziektes en ongedierte. Bijvoorbeeld partijen rozen uit Kenia. Maar ook zendingen die vanuit Nederland naar het buitenland geëxporteerd werden.” Zes jaar geleden stopte hij bij het Ministerie en startte hij als zelfstandig ondernemer. “Ik kom uit een ondernemersgezin. Ondernemen zit mij in het bloed.”

Met het seizoen mee
Nu hij elke dag buiten werkt, ervaart René dat het werk van een hovenier elk seizoen verandert. “Normaal start de voorjaarsdrukte in maart. Als alles de tijd heeft gehad om te groeien, is het halverwege het jaar tijd om te maaien en hagen te snoeien. En in het najaar volgt onderhoud, aanleg en het winterklaar maken van de tuin.” Werken in de natuur betekent ook werken onder allerlei weeromstandigheden. “Elke morgen kijk ik op weeronline.nl, zodat ik mijn werk handig kan plannen. Een haag snoeien doe je niet in de regen. Dan is het resultaat niet goed en heb je zelf een rotdag.”

Expertise
VillaVerdeKL 2Een door Villa Verde ontworpen en aangelegde tuin. Klik op de foto een serie.René vindt het vooral mooi om tuinen te zien opknappen. “Een tuin groeit snel dicht. Door goed te snoeien, een specialiteit van Villa Verde, kun je bv. een zicht-as maken en weer uitzicht creëren. Ik vind het leuk om klanten hierover te adviseren, bijvoorbeeld bij de verkoop van een huis. Door een gerichte aanpak van de buitenruimte kan het huis zichzelf veel beter presenteren. Uit onderzoek blijkt immers  dat een huis met een goed verzorgde tuin beter verkoopt." Speciale expertise heeft hij op het gebied van monumentaal groen. “Door een studie op dit gebied heb ik geleerd structuren en patronen van vroeger te herkennen. Het geeft een andere en veel bredere kijk op groen.”

Bijdragen aan het dorp
René zet zijn groene vingers graag in ten gunste van het dorp. Zo onderhoudt hij speeltuin De Bolderhoek, verzorgt hij al jarenlang het paasvuur en helpt hij bij werkzaamheden aan het openluchttheater en het zwembad. Ook is hij met raad en daad betrokken bij de Zorgtuin, de rolstoelvriendelijke belevingstuin is een Villa Verde productie in samenwerking met enkele vrijwilligers. “Ik woon in Gorssel met mijn gezin. Dan vind ik dat zulke dingen er gewoon bijhoren. Iedereen draagt zijn steentje bij aan het dorp.”

Tuintip van Villa Verde
VillaVerdeKL3aWilt u uw tuin een plezier doen in juli of augustus? Strooi wat universele meststof. Zo blijven planten langer mooi en kunt u langer genieten van de bloemen.
 

Villa Verde Tuinonderhoud

Aanleg, onderhoud, renovatie en beheer van uw buitenruimte

Veerweg 15
7213 EA Gorssel
tel 0575-491066


www.villaverde-tuinonderhoud.nl

 
 
Gorssel.nl
19 juli 2013

 VillaVerdeKL 4

VillaVerdeKL 5

Tuinontwerp

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail