Wanneer:
zondag 14 juni 2015
Waar:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

     CapellaArteNw1 325px

     CapellaDelArte 4

     CapellaDelArte 3

     CapellaArteNw2 325px

Het ensemble Capella del Arte neemt u mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van muziek uit de Renaissance. Zij spelen op replica's van originele instrumenten uit die tijd. Een bijzondere belevenis in de prachtige omgeving van het Openluchttheater Gorssel.

Renaissance
Muziek is van alle tijden, maar niet alle tijden hebben dezelfde muziek. In de muziekgeschiedenis zijn diverse grote stijlperiodes te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld de renaissance, de barok of de romantiek. In al deze periodes is prachtige muziek gemaakt, maar met andere kenmerken en accenten. Capella del Arte concentreert zich vooral op de Renaissance en late Middeleeuwen. U zult stukken horen van diverse componisten uit verschillende landen.

Historische instrumenten
Capella del Arte is opgericht in het voorjaar van 2014 en staat onder de bezielende leiding van Norbert Kunst uit Lochem. De musici spelen op historische instrumenten als pommers, schalmeien, dulcianen en posaunes. Ook wordt zo veel mogelijk de uitvoeringspraktijk gebruikt zoals dat in de Renaissance gewoon was. Het resultaat is heldere transparante muziek en een rijkdom aan klankschakeringen.

Gratis entree
Zondag 14 juni 2015, aanvang 15.00 uur
Inloop en bar open vanaf 14.30 uur
Gratis entree (een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd).

Bij slecht weer vindt het concert plaats in 't Trefpunt. Dit wordt 's ochtends voor de voorstelling bekend gemaakt op de homepage van Gorssel.nl

Komt u zoveel mogelijk lopend of op de fiets? Het theater ligt in een woonwijk. Bezorg de buurt geen overlast. Toch met de auto? Dan graag parkeren bij 't Trefpunt 300m verderop.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Locatie:
Openluchttheater Gorssel


Locatie

Openluchttheater Gorssel
Locatie:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Openluchttheater Gorssel
Hoek Esdoornlaan/Molenweg, Gorssel  
Website
Locatie op Google Maps 

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail