Wanneer:
zondag 13 september 2015
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

Duo Kobalt (Anna Maria Roos, zang en Roland Veenstra, piano) brengt zondag 13 september een bijzondere variatie aan klassieke muziek ten gehore. Zij openen het seizoen van de koffieconcerten in het kerkje van Epse.

DuoKobalt-indeweiAnna Maria zingt (vroeg-) barokke liederen van oa John Dowland, Robert Johnson en Henry Purcell, liederen die van de tragische, hoofse liefde verhalen. Ook komt de vloeiende, romantische zangkunst van Reynaldo Hahn aan bod. Vervolgens wordt het expressionisme van Alban Berg en laat-romantiek van Richard Strauss in liedvorm ten gehore gebracht. Een pittig, verhalend lied van Modeste Moussorgski sluit de rij.

De liederen worden afgewisseld met solo pianomuziek gespeeld door Roland van componisten als Bach, Pärt, Brahms, Schubert en Prokofiev. Muziek waarin heel verschillende sferen verklankt worden; van verstilling, vurigheid en weemoed tot bittere ernst en zoet verlangen.

Het concert begint om half 12, om kwart over 11 staat de koffie klaar en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. .

 

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail