Wanneer:
zaterdag 14 mei 2016 t/m zondag 15 mei 2016

Omschrijving

     Alpinetuin2015 2

     Alpinetuin2015 1

     Alpinetuin2015 3

     Alpinetuin2015 4

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei (eerste Pinksterdag) is van 10 tot 17 uur de alpinetuin van Annie en Ap Peppelenbos aan het Acaciaplein geopend voor het publiek. De tuin is geen groot landgoed, maar een bijzondere rotstuin van 300 vierkante meter met een geheel eigen karakter. U bent van harte welkom op deze dagen om kennis te maken met deze vorm van tuinieren. 

De tuin bestaat uit verschillende elementen. Een tufwand met plantjes in geboorde gaten. Een wand van Flagstones waar Lewisia in groeit, een plant hoog uit de Rocky Moutains. Een veenbed met bijzondere zuurminnende planten. Midden in de tuin is een vijver met een moeras gedeelte. Vanaf een hoger gedeelte loopt een beekje dat uitkomt in de vijver.

Op het terras staan diverse planten in potcultuur. Met name veel soorten Rhodohypoxis en Rhodoxis. Deze plant groeit in de Drakensberg in Zuid Afrika en wordt niet hoger dan 15 cm, maar is mooi om uw terras mee op te fleuren. De plant bloeit van half mei tot eind september, dus de hele zomer heeft u kleur op het terras. De Alpinetuin heeft meer dan 80 verschillende soorten in bloei staan.

De entree is gratis en er is de mogelijkheid om plantjes uit de kweekhoek te kopen.

De tuin is gelegen aan het Acaciaplein 29, 7213 WL Gorssel.
Ingang via de zijkant naast nr 31.
   

www.lewisiatuin.nl

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail