Wanneer:
zondag 20 december 2015
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

Het renaissance-orkest Capella del Arte treedt op in de serie koffieconcerten in het sfeervolle kerkje in Epse.

CapellaDelArteMuziek is van alle tijden, maar niet alle tijden hebben dezelfde muziek. In de muziekgeschiedenis zijn diverse grote stijlperiodes te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld de renaissance, de barok of de romantiek. In al deze periodes is prachtige muziek gemaakt, maar met andere kenmerken en accenten. 
Capella del ‘Arte concentreert zich vooral op de Renaissance. In deze periode zijn dansen als paduanes of gaillardes populair. Daarnaast ontstaat ook de polyfone muziek, waarbij ogenschijnlijk verschillende melodielijnen samenkomen in een prachtig en spannend geheel.

Capella del ‘Arte neemt u graag mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de Renaissance-muziek. Zij maken daarbij gebruik van replica’s van originele instrumenten uit die tijd. Capella del ‘Arte, opgericht in het voorjaar van 2014, staat onder de bezielende leiding van Norbert Kunst. U zult stukken horen van diverse componisten uit de vroege en late renaissance, van verschillende nationaliteiten.

OLT CapellaArte_JTE_23Capella del Arte trad deze zomer ook op in het Openluchttheater Gorssel en de reacties daarover waren lovend: "Betoverend, fascinerend, verrassend .... Zomaar een greep uit de vele reacties van het enthousiaste publiek dat meevoer op de ontdekkingsreis van Capella del Arte o.l.v. Norbert Kunst. Prachtige religieuze en profane renaissancemuziek met als extra verrassing de dans van Gabriella Halvax. Een voorstelling die helemaal paste in het sfeervolle Openluchttheater Gorssel."

 

 

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail