Wanneer:
maandag 11 januari 2016
Waar:
De Roskam

Omschrijving

Marlies Kleiterp, hoofd tentoonstellingen van de Hermitage en de Nieuwe Kerk in Amsterdam en medesamensteller van de tentoonstelling ‘Spaanse meesters’, vertelt in haar voordracht voor de Gorsselse Kunstkring over de opkomst en glorie van de Spaanse kunst, over de Gouden Eeuw en de invloed ervan op de moderne tijd.

GKK-SpaanseMeestersKLDiego Velázquez de Silva (1599–1660), Hoofd van een man in profiel, ca. 1616 © State Hermitage Museum, St. PetersburgOnlangs opende de Hermitage Amsterdam de langverwachte kunsttentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage, de wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya. Meer dan zestig meesterwerken, naast een schat aan grafiek en werken van toegepaste kunst. Niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst die ook nauwelijks in museumcollecties buiten Spanje vertegenwoordigd is. Er bevinden zich topstukken onder als De apostelen Petrus en Paulus van El Greco, Velázquez’ Hoofd van een man in profil, Murillo’s Onbevlekte Ontvangenis en Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate, naast schilderijen van leerlingen en latere schilders, tot en met werken van de jonge Picasso.

De lezing is op maandag 11 januari 2016 en begint deze keer om 19.30 uur in Hotel Restaurant De Roskam, Hoofdstraat te Gorssel. Einde van de bijeenkomst is om 21.15 uur.
Introducés en belangstellenden zijn welkom. Zij betalen € 10,-.

Informatie: of 0644662885

www.gorsselsekunstkring.nl

 

 

Locatie:
De Roskam


Locatie

De Roskam
Locatie:
De Roskam

Omschrijving

Hotel Restaurant De Roskam, Hoofdstraat 26 - 7213 CW Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail