Wanneer:
zondag 16 april 2017

Omschrijving

Op eerste paasdag, zondag 16 april, is er een groots paasvuur in Gorssel. Het feest begint met een fakkeloptocht voor de kinderen en zij zullen met hun fakkels het vuur aansteken. Er is muziek van het dweilorkest van de Harmonie.

 
     Paasvuur27-3-16BJH 12

     Paasvuur27-3-16BJH 22

     Paasvuur27-3-16BJH 36

        Foto's Bert-Jan Hissink van fakkeloptocht en
        paasvuur van vorig jaar. 
        Bekijk het complete album van vorig jaar.

    
   

Fakkeloptocht
De fakkeloptocht start vanaf het grasveldje aan de Kozakkenweg. De verkoop van de fakkels à € 2,50 begint om 20.00 uur en de tocht start om ongeveer 20.15 uur. De kinderen lopen onder begeleiding van ouders via de Kozakkenweg en de Dommerholtsweg naar de grote Paasboake. Daar zullen de kinderen het vuur met de fakkels aansteken. Maar let op, wacht eerst op het aftellen!

Flink vuur
Het belooft een groots vuur te worden. Tijdens de inzameldag is veel snoeihout gebracht en Loonbedrijf Boschloo heeft er een prachtige berg van gemaakt. Er zal een lint rondom de berg zijn waar iedereen achter moet blijven. Als het startsein wordt gegeven mogen de kinderen voorbij het lint een paar stappen in de richting van de berg en dan mogen zij hun fakkels in de Paasboake leggen (niet gooien!) en dan snel weer terug achter het lint.

Check eerst nog even Gorssel.nl
Het kan zijn dat door weersomstandigheden het paasvuur niet ontstoken mag worden. Dit zal gepubliceerd worden op Gorssel.nl op eerste paasdag.

En verder ...

  • Komt u lopend of met de fiets? Er is nauwelijks parkeergelegenheid en bezorg de buurt geen onnodige overlast.
  • De Dommerholtsweg moet vrij blijven voor hulpdiensten.
  • Bijwonen van het paasvuur en deelname aan de fakkeloptocht geschieden geheel voor eigen risico.

 
Vrijwilligers en sponsoren bedankt

Het paasvuur wordt georganiseerd met hulp van veel personen en organisaties: Loonbedrijf Boschloo, de grondeigenaar, Scouting De IJsselgroep, Eetcafé de Hoek, Villa Verde Tuinonderhoud, Notariskantoor Smook, Speeltuinvereniging de Bolderhoek.
En natuurlijk ook alle omwonenden bedankt.
 


 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail