Wanneer:
woensdag 17 februari 2016

Omschrijving

alzheimer logoEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers erom heen.?Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden. 

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 17 februari 2016  is ‘Ik heb dementie, wat nu?’
Een grote vraag voor zowel  de patiënt als de naaste omgeving. Welke invloed zal de ziekte hebben op het dagelijks leven? Kunt u gewoon de dingen blijven doen zoals u altijd deed? U gaat wel merken dat sommige dingen steeds moeilijker worden. Bij iedereen verloopt de ziekte anders. De een vergeet bijvoorbeeld veel, een ander wordt onhandig en kan bijvoorbeeld niet meer koken. Of misschien vindt u verjaardagen te druk en kunt u de gesprekken niet meer volgen. Soms lukt het om andere leuke bezigheden te vinden, die iets langzamer gaan, maar waar u wel van kunt genieten. De trajectbegeleider denkt graag met u mee. Mensen voelen vaak verdriet als ze dement worden. Toch lukt het veel mensen om te genieten van wat nog wel lukt. Er kan een moment komen waarop u niet meer goed kunt denken en beslissen (dat heet wilsonbekwaam). Het is daarom goed om met familie of bekenden te praten over de toekomst. Over uw financiën, wonen en wat te doen als u zieker wordt. Zij kunnen dan beslissingen voor u nemen als u dat niet meer kunt.
Over voor welke keuzes men komt te staan en welke ondersteuning er door wie geboden kan worden vertellen Marga Roelofs van Topzorg-Dimence  en Jan Neuman, trajectbegeleider bij het Dementienetwerk. Naast thuiszorg kan Topzorg helpen bij het aanvaarden van andere hulp, als met name de gewone overtuigingskracht niet voldoet. Trajectbegeleiders kunnen helpen bij het overzien en coördineren van hulp die in die specifieke situatie wenselijk is.
Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start lezing Marga Roelofs en Jan Neuman
20.00 uur: Pauze?
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Zorgcentrum Sutfene, De Lunette, Coehoornsingel 3, 7201 AA Zutphen

Informatie
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141
?

 

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail