Wanneer:
vrijdag 4 maart 2016

Omschrijving

FiT-Art logo-transpEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers erom heen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Tijdens de Alzheimer Café bijeenkomst in Lochem op 4 maart 2016 wordt het thema ‘Kunst en dementie’ behandeld. In de gemeente Lochem is de organisatie Fit-Art actief, die onder andere mensen met dementie en hun mantelzorgers een ontdekkingsreis biedt in de wereld van kunst, cultuur en beweging. Belangrijk is hun uitgangspunt: uitgaan van het positieve; van de mogelijkheden en talenten van de deelnemers.
Anita Kunst en Tineke Posthumus van deze organisatie zullen deze ochtend toelichten welke werkvormen zij gebruiken en wat dit doet met mensen met dementie. Daarnaast kunnen ze informatie geven over de activiteiten die er plaatsvinden in en rondom Lochem. De website van de organisatie is www.fitart.nl.
Na de pauze is er gelegenheid om samen aan een activiteit deel te nemen, zodat iedereen zelf kan ervaren wat het met je doet. Dit gebeurt aan de hand van ‘KunstmoNUment’, waarbij er naar een schilderij gekeken wordt en ‘we kunnen vertellen wat we erin zien; en wat we zien is altijd goed’. Anders dan anders, maar dit belooft een bijzondere ochtend te worden.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma???
10.00 uur Welkom met koffie en thee
10.30 uur Presentatie Anita Kunst en Tineke Posthumus
11.00 uur Pauze?
11.30 uur Gelegenheid tot stellen van vragen, discussie en activiteit
12.00 uur Informeel samenzijn???
Locatie: Eetcafé Scholten, Bierstraat 4, 7241 AH Lochem (achteringang)

Informatie?
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail