Wanneer:
zaterdag 5 maart 2016
Waar:
Tramstation

Omschrijving

LefeberDe maanAnton Lefeber, De maanDe Historische Vereniging De Elf Marken houdt op zaterdag 5 maart 2016 een open huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 te Gorssel. De deuren staan dan van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.?

Vanaf 5 maart is in het Tramstation een tentoonstelling te zien van het werk van Anton Lefeber. 
Anton Lefeber (1923-2013) was autodidactisch schilder en heeft van zijn 15e tot 80e jaar geschilderd. Hij is geboren in Amsterdam en woonde en werkte bijna vijftig jaar in Lochem. Landschappen, huizen, vergezichten, alles uit zijn omgeving legde hij romantisch/realistisch vast. Ook werken met mythische, surrealistische thema’s behoren tot zijn nalatenschap. Hij voelde zich zeer geïnspireerd door de natuur, maakte tevens portretten van zijn vrouw en had grote voorbeelden die hij zelf bewonderde.
De expositie is ook te bekijken tijdens de reguliere openingstijden van het Tramstation.

LefeberVrouw met zeeschelpAnton Lefeber, Vrouw met zeeschelp

Openingstijden
Tijdens het open huis op zaterdag 5 maart van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.
T?ijdens de Kunstroute Lochem (26, 27 en 28 maart 2016) is ook in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem werk van Lefeber te zien.

 

 

 

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail