Celliste Marike Tuin tijdens koffieconcert Epse
Wanneer:
zondag 24 april 2016
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

Zondag 24 april is er een koffieconcert van Celliste Marike Tuin in de Dorpskerk in Epse.

MarikeTuin-foto-300x204Marike begon met cellolessen aan de muziekschool bij Otto Berg. Vervolgens studeerde zij ‘moderne’ cello aan het Utrechts Conservatorium bij Lenian Benjamins maar stapte na enige tijd over op barokcello. Ze voltooide deze studie aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze achtereenvolgens bij Wouter Möller en Jaap ter Linden studeerde. Met haar gambastudie begon ze in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham. Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook studeerde Marike aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar ze haar scriptie schreef over de levensbeschouwelijke interpretaties van Mozart’s opera ‘die Zauberflöte’.

Marike nam deel aan orkestprojecten onder leiding van o.a. Gustav Leonhardt, Jos van Immerseel en Philippe Herreweghe en volgde masterclasses cello en gamba bij o.a. Wieland Kuijken, Jordi Savall, Roel Dieltiens en Paolo Pandolfo.
Zij speelde in kamermuziekgroepen en (barok)orkesten als La Barca Leyden, het Frankfurter Barockorchester, Combattimento Consort Amsterdam en barokensemble Eik en Linde.

Marike bespeelt een barokcello die in 1777 gebouwd werd door Benjamin Banks en die haar in bruikleen is gesteld door Eduard van Tongeren, vioolbouwer te Haarlem.

De organisatie van Koffieconcerten Epse nodigt u van harte uit. Het concert begint om 11.30 uur en de koffie is klaar om 11.15 uur. De toegang is vrij en bij de uitgang wordt een gift gevraagd om de concerten te kunnen blijven organiseren.

 

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail