Wanneer:
zaterdag 16 april 2016 t/m zondag 17 april 2016

Omschrijving

JacobdeHaanKLComponist Jacob de HaanDe beide jaarlijkse uitvoeringen van Projectkoor Eefde vinden plaats op zaterdagavond 16 april in Laren en zondagmiddag 17 april in Eefde.

Het koor zingt? de Missa Festiva (1937) van de Russische componist Aleksandr Gretsjaninov (1864-1956). De vrij traditionele klankkleur van zijn werk zal verassen door de soms bijzondere ritmiek. Daarna volgen liederen die bijna geheel uit de periode van de Tachtigjarige Oorlog dateren. Als talen zullen klinken Duits, Frans en Engels, naast Nederlands met liederen van Valerius, waarbij het ontzet van Leiden, de val van Haarlem en het verdriet om de dood van Willem van Oranje worden gepresenteerd. Vier heel diverse liederen van Mozart, waaronder het Ave Verum, vormen het derde blokje. Tenslotte zal de Missa Brevis (2003) van de Nederlandse componist en musicus Jacob de Haan (1959) indruk maken; het werk is heel anders dan dat van Gretsjaninov, met veel orkestwerk van de Harmonie Gorssel-Eefde.
De mis van Gretsjaninov en de liederen wordt begeleid door respectievelijk de heren Arend Klein-Hulze (orgel) en Jan Jaap Nuiver (piano). Algehele leiding van het concert berust bij dirigente Ineke Agaart.
Het avondconcert in Laren vindt plaats op 16 april in de protestantse kerk, Dorpsstraat 2 en begint om 20.00 uur. Het middagconcert in Eefde is op 17 april in de Ontmoetingskerk, Schurinklaan 1 en begint om 15.00 uur.
Toegangskaarten kosten € 10 en zijn te verkrijgen bij de koorleden en voor aanvang van de concerten op de locaties.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail