Wanneer:
zaterdag 19 maart 2016 t/m maandag 28 maart 2016

Omschrijving

Zoo-texZoo-tex is een groep van negen textielkunstenaars die elk jaar een expositie organiseert van het gemaakte werk. Een van de leden van Zoo-tex is Erna de Ruiter, inwoonster van Gorssel.
Het thema van dit jaar is: ‘Open Dicht, Binnenste Buiten’. In 2016 wordt de expositie gehouden van 19 tot en met 28 maart in het atelier van het Landgoedhotel Woodbrooke, Woodbrookersweg 1 te Barchem. Tijdens het Paasweekend is de expositie ook opgenomen in de Kunstroute Lochem. De expositie is elke dag van 12.00-17.00 uur te bezoeken. Een van de kunstenaars is dan aanwezig en demonstreert haar meest geliefde techniek.

In hun werk geven de kunstenaars uiting aan hun individuele inspiraties op het gebied van de beeldende kunst met een textiele component, waarbij textiel zeer ruim kan worden opgevat.
Zoo-tex bestaat bijna tien jaar en werkt volgens een jaarthema. De groep komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen, waarbij de leden elkaar kunnen inspireren, motiveren en het werk bekritiseren. Tijdens die bijeenkomsten experimenteren zij ook met nieuwe technieken en maken elkaar attent op nieuwe materialen. De eerste bijeenkomst, die plaats vindt in bijvoorbeeld een museum, natuurpark of dierentuin (daar komt de naam Zoo-tex vandaan) heeft tot doel inspiratie op te doen over het nieuw gekozen thema. Daarna gaat iedereen aan de slag.
Het iZoo-tex2s opvallend hoeveel uiteenlopende werken ontstaan door de grote verscheidenheid aan materialen en technieken en uiteraard de individuele aanpak van iedere kunstenaar. Het betreft ruimtelijk en tweedimensionaal werk in nieuwe technieken. Oude technieken worden ook in een moderne vormgeving toegepast. 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail