Wanneer:
woensdag 20 april 2016

Omschrijving

DementieEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers erom heen.?Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden. 

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 20 april 2016 is: ‘Dementie. Hoe vertel ik het mijn omgeving?’
Iemand met dementie verandert. Dit vraagt ook bij naasten veel aanpassingsvermogen. Omgaan met iemand met dementie vraagt veel van de naaste omgeving. Hoe belangrijk is het om familie en vrienden open te zijn over de problemen die ontstaan ten gevolge van de ziekte dementie.
In het Alzheimer Café van 20 april vertelt een partner wat het betekent om een echtgenoot met de ziekte dementie te hebben. Er wordt aandacht besteed aan de problemen die dit proces met zich meebrengt maar ook wat dit betekent voor jezelf en je omgeving. Hoe bespreek je deze diagnose en de gevolgen daarvan met je omgeving; familie, vrienden en buurtgenoten, en wat is daarbij belangrijk? Wat kan de omgeving betekenen in dit proces en hoe kun je eventueel hulp vragen? In een gesprek met een partner komen al deze aspecten aan bod. 
Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma?
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start gesprek met partner
20.00 uur: Pauze?
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie?
Zorgcentrum Sutfene, De Lunette, Coehoornsingel 3, 7201 AA Zutphen

Informatie?
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail