Aventure - Middeleeuwse muziek in Kapel op 't Rijsselt
Wanneer:
zondag 17 april 2016
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Concert door Aventure, ensemble voor middeleeuwse muziek

AventureEnsemble Aventure (fluiten en zang) heeft zich gespecialiseerd in laat-middeleeuwse muziek. De wijze waarop die muziek wordt uitgevoerd is gebaseerd op (vaak eigen) bronnenonderzoek waarbij veel aandacht is voor de culturele en maatschappelijke context. Immers, muziek zegt iets over de maatschappij in een bepaalde periode. Het ensemble kent een vaste bezetting van 4 á 7 musici uit de VS, Portugel, Japan en Nederland.
De muziek die in dit concert wordt gespeeld kon pas tot leven worden gebracht nadat de oudste fluit die ooit in Nederland werd gevonden (gedateerd rond 1490) uitgebreid kon worden onderzocht. Daarbij werd gebruik gemaakt van een MRI-scan in het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht. Dankzij deze resultaten kon een complete set fluiten (een zg.consort) minutieus worden nagebouwd.
Er worden meerstemmige liederen gespeeld en gezongen van o.a. de Mönch von Salzburg en van Oswald van Wolkenstein. Tevens zijn werkjes te horen uit het zg. Gruuthuse Handschrift (1395-1408). Aventure is er in geslaagd het gat te vullen tussen de tijd van de vondst en de muziek voor de vroegst bekende 16e eeuwse blokfluiten.
De muziek in dit concert, uniek voor Oost Nederland, geeft een beeld van vlak na de bloei van de Hanzesteden in de IJsselvallei.
Na afloop van het concert is er met een drankje een meet-and-greet met de musici die graag vragen van belangstellenden zullen beantwoorden.

Zondag 17 april 2016, aanvang: 16.00 uur
Entree € 17,50 per persoon (incl. koffie en programma), jongeren tot 18 jaar gratis.
Reserveren (kosteloos) wordt aanbevolen, per e-mail   tel 0575-570521 of vanaf de website 

 

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail