Wanneer:
woensdag 11 mei 2016
Waar:
De Brink

Omschrijving

CochabambaEen paar kinderen in CochabambaOp woensdag 11 mei 2016 houdt de vereniging Gorssel voor Ontwikkelingssamenwerking (GOVOS) haar jaarvergadering in het gebouw De Brink (naast de kerk), Hoofdstraat 27 in Gorssel. De bijeenkomst staat open voor belangstellenden en begint om 20.00 uur.

GOVOS is al meer dan 35 jaar actief en timmert vooral aan de weg met de winkel ‘Eerlijk! genieten’ (voorheen Wereldwinkel) in de Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. Door een groep van 25 vrijwilligers worden daar fair trade artikelen uit de ontwikkelingslanden verkocht. Producentengroepen in die landen krijgen zo een goede prijs voor hun producten, zowel food als non-food. De winkel is in 2015 vernieuwd en ook het assortiment is veranderd. Door een samenwerking met Afrikan zijn nu ook kunstnijverheidproducten uit Afrika te verkrijgen. Het motto is nu  ”Eerlijk! Genieten - wereldse kadowinkel”.
Verder ondersteunt de vereniging al vele jaren een educatief centrum in Cochabamba, Bolivia. In dit centrum met twee locaties worden dagelijks circa 70 kleuters opgevangen uit twee arme wijken in de stad. Leden en donateurs maar ook sympathisanten brengen elk jaar weer een aanzienlijk bedrag bij elkaar om het centrum in stand te houden. Het afgelopen jaar is een projectgroep er in geslaagd om een aantal nieuwe donateurs te vinden voor deze activiteit. Zowel particulieren als het bedrijfsleven in Gorssel en daar buiten hebben er met hun financiële bijdrage voor gezorgd dat dit werk in Bolivia kan door gaan.

Op de jaarvergadering worden verder de activiteiten van het afgelopen jaar besproken en ook de financiële positie van de vereniging. Daarnaast is er gelegenheid om kennis te nemen van de activiteiten van Zozijn. Zozijn is sinds kort ook in Gorssel actief en is medegebruiker van de Everdinahof. Zozijn zet zich in voor de medemens met een beperking. Belangstellenden zijn van harte welkom.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Cor van den Boogaard, secretaris van GOVOS, op 06-13771350 of ,

Locatie:
De Brink


Locatie

De Brink
Locatie:
De Brink

Omschrijving

De Brink is het bijgebouw van de kerk in Gorssel
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail