Wanneer:
zondag 5 juni 2016
Waar:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

De derde voorstelling in het Openluchttheater Gorssel van dit seizoen staat in het teken van de gevoelige, klassieke klanken van het trio Flor d’Luna met een repertoire van Portugese en Spaanstalige muziek. Met gitaar, cello en zang zal het trio, geheel zonder versterking, het idyllische theater vullen.

Flor d'Luna
FlorDeLunaHet ensemble is in 2005 opgericht door gitarist/componist Marcel Verheugd en zangeres Carla Koehorst. Sinds 2007 heeft het duo zich toegespitst op de Portugese Fadomuziek. Met de komst van celliste Manuela Verbeek is de groep verder gegaan als trio en op muzikaal gebied een geheel eigen weg ingeslagen.
In de composities van Marcel Verheugd zijn nog wel de Fado-invloeden regelmatig terug te horen. In sommige stukken opent zich echter een geheel nieuwe klankwereld waarbij de Portugese taal wel gehandhaafd blijft.
Een aanzienlijk deel van de teksten is nog afkomstig van de bekende dichter/schrijver uit Portugal Fernando Pessoa. Zijn teksten zijn veelal gelinkt aan de zogenaamde ‘saudade’, het kenmerk van de Portugese ziel en Fado-traditie. Onbereikbaarheid, verlangen, eenzaamheid zijn woorden die passen bij de mooie liederen.
Het belooft een bijzonder en gevoelig concert te worden, passend in het sfeervolle theater.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij ’t Trefpunt, maar komt u vooral op de fiets.
De toegang is gratis, echter een bijdrage in de 'melkbussen' bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld!
Het concert begint om 15.00 uur en vanaf 14.30 uur staat de koffie klaar.
Bij slecht weer wordt uitgeweken naar ’t Trefpunt.

 

Locatie:
Openluchttheater Gorssel


Locatie

Openluchttheater Gorssel
Locatie:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Openluchttheater Gorssel
Hoek Esdoornlaan/Molenweg, Gorssel  
Website
Locatie op Google Maps 

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail