Wanneer:
zaterdag 11 juni 2016
Waar:
Tramstation

Omschrijving

JurThomas1De Historische Vereniging De Elf Marken houdt op zaterdag 11 juni 2016 een open huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 te Gorssel. De deuren staan dan van 11.00 tot 15.00 uur open.
Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

Van 19 mei tot en met 19 juni 2016 is in het Tramstation een expositie te zien van het werk van Jur Thomas. Jur is in 1939 in Boksum geboren en was docent Nederlands in Arnhem van 1966 tot 1997. Hij tekende en schilderde van jongsaf aan, beoefende zijn hobby in vrije tijd en vakantie eån ontwikkelde zijn aanleg verder in Friesland, waar hij in 1997 weer ging wonen. Landschap en stadsgezicht hebben zijn voorkeur. Hij maakt ook werk in overleg (o.a. portretten). Het werk van Thomas was door de jaren heen te zien op exposities in Ellecom, Oosterbeek, Langweer, Woudsend, Doesburg, Gaastmeer en Sneek. Zijn werk kan het best als realistisch-impressionistisch worden getypeerd. Hij zegt daar zelf over: “Ook al lijkt de werkelijkheid eigenlijk te mooi om er ook nog eens een realistische afbeelding van te maken, toch wil ik het haastig voorbijgaan van de dingen tegenhouden en het beeld vastleggen, zodat wat gezien is er nog even is”. Vaak ziet hij het mooie in de wereld om zich heen al als geschilderd of getekend. Dat moet hij dan ter plekke of thuis op doek åof papier zetten en zo kan hij er dan nog naar blijven kijken. Zoals hij verder toelicht: “Ik kies in mijn aanpak meer voor de realiteit in sfeer en impressie, met alle mogelijkheden van associatie en herinnering, dan voor het experiment in een eerder van de werkelijkheid afgewende en vrijblijvende vormgeving”.
Jur Thomas2Tijdens de open dag op zaterdag 11 juni zal Jur Thomas in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

In het Tramstation staan momenteel nog de panelen opgesteld met de stamboom en de familiefoto’s van de familie Ribbink. Op zaterdag 4 juni jl. vormden deze panelen in ‘De Brink’ het middelpunt van de 22e Genealogische Dag.

De Elf Marken is genomineerd voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank. Het doel is het verbeteren van onze presentatiemogelijkheden in het Tramstation. Tot 13 juni kan er via de link www.stemophetcooperatiefonds.nl op dit project gestemd worden.

Openingstijden Tramstation:
Dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur.
Donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Zaterdag 11 juni open dag van 11.00 tot 15.00 uur. 
Zomersluitingvanaf dinsdag 5 juli tot en met dinsdag 2 augustus 2016

 

 

 

 

 

 

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail