Wanneer:
vrijdag 1 juli 2016

Omschrijving

Er zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden. 

Marian de HoopMarjan de HoopWanneer je geheugen je langzaam in de steek laat, ontstaat er een situatie waarbij de mantelzorgende partner of andere betrokkenen zich moeten gaan oriënteren op een regelmatige dagbesteding voor de persoon met dementie. Voor thuiswonende mensen met (beginnende) dementie bestaat de mogelijkheid om een of meerdere dagen naar de dagbehandeling te gaan. Deze dagbehandeling is erop gericht de partner/mantelzorger te ontlasten en zo de thuissituatie te ondersteunen, waardoor de persoon met dementie zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
In en rondom Lochem zijn diverse mogelijkheden om een passende dagbesteding te vinden. Men kan denken aan dagopvang en dagbehandeling in verschillende huizen in Lochem, een zorgboerderij of particuliere hulp. Er ontstaan steeds meer initiatieven op dit gebied.Tijdens de Alzheimer Café bijeenkomst in Lochem op 1 juli 2016 vertelt Marjan de Hoop van Stichting Welzijn Lochem over de diverse opvangmogelijkheden. Als ouderenadviseur bij het Steunpunt Dementie geeft zij informatie, advies en ondersteuning aan betrokkenen. Ook zet zij zich in voor een dementievriendelijke gemeente Lochem.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
10.00 uur: Welkom met koffie en thee
10.30 uur: Gesprek/voorlichting Marjan de Hoop
11.00 uur: Pauze
11.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen, discussie en activiteit
12.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Eetcafé Scholten, Bierstraat 4, 7241 AH Lochem (achteringang)

Informatie
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail