Barokensemble zeveN-Draads in de Kapel.
Wanneer:
zaterdag 9 juli 2016
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Barokensemble zeveN-Draads maakt elk jaar een nieuw programma met oude muziek. De literatuur van de oude muziek is gelukkig zo rijk en veelal zelfs onontgonnen terrein dat we nog jaren voort kunnen met het maken van vernieuwende oude muziek. Ook voor 2016 heeft het ensemble weer een te gekke voorstelling.
Er passeren een groot aantal componisten: Bertali, Durante, Ford, Finck, Fürchheim, Legrenzi, Scheidt en Schmelzer. zeveN-Draads gaat duelleren en de altviolen worden uitgeschakeld. Ze gaan bijna ten onder bij hun bezoek aan de Biergarten. Gelukkig komt uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht.

Barokansemble zevendraadsBarokensemble zeveN-Draads is een klein muziekensemble en speelt muziek uit de periode 1550-1750. In deze periode is veel mooie muziek geschreven, met name voor strijkinstrumenten. In die tijd kende de muziekwereld een grote vernieuwingsdrift. Muzikanten/componisten reisden veel, experimenteerden met nieuwe mogelijkheden en lieten zich graag door elkaar beïnvloeden. De muziek kenmerkt zich door grote afwisseling in sfeer, soms is het erg lyrisch, dan weer agressief en even later weer erg lieflijk van aard. Dit gaat altijd gecombineerd met grote tempowisselingen.
zeveN-Draads bestaat uit zeven musici op snaarinstrumenten: vijf strijkers, een luit -en gitaarspeler en een klavecinist. Het ensemble heeft opmerkelijke programma's gespeeld die 17e eeuwse muziek en traditionele muziek vermengen. De “Zingende Zeven”, de “Spanjool”, “Venetiaans Carnaval” en “Buitengaats” zijn zomaar een paar titels die programma’s droegen en nu, in 2016: “Gekker moet het niet worden”
zeveN-Draads speelt met plezier en de Zeven Draden spelen vóór hun plezier op authentieke instrumenten, maar ook voornamelijk op authentieke locaties. Ze doen dat niet alleen uit liefde voor de muziek en de instrumenten, maar vooral ook voor het genoegen dat het samen musiceren met zich meebrengt.

Het plezier van de spelers komt hoorbaar over op de luisteraars.

Dit optreden wordt niet georganiseerd door de organisatie van Kapel op 't Rijsselt, maar is een voorstelling in het kader van 'Gastvrij Podium'.

Zaterdagavond 9 juli, aanvang 20.00 uur 
Reserveren is niet nodig, de entree is gratis (vrije gift na afloop)

 

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail