Wanneer:
zaterdag 6 augustus 2016

Omschrijving

Keihave2016Zaterdagavond 6 augustus is er in De Keihave, Kozakkenweg 2 in Gorssel een avond met verhalen in streektaal, een 'streektaal-verhalenaovend'. Dit evenement wordt sinds 2010 jaarlijks in augustus georganiseerd door de Vrienden van de Streektaal Lochem en Umgeving.

In de aansprekende vijvertuin vertellen op drie podia drie schrijvers hun verhalen. Dit jaar treden op: Jan te Brinke uit Winterswijk, Vera Wiefferink uit Denekamp en Gerrit Dannenberg uit Rijssen.

Keihave547pxTe Brinke woont in Winterswijk, maar was tijdens zijn werkzame leven bakker in Miste. Uit de tijd dat hij met de bakkersmand aan de fiets brood bezorgde stammen veel van zijn kleurrijke verhalen.

Vera Wiefferink komt uit Denekamp en is werkzaam bij Hogeschool Saxion. Met haar oost-Twentse tongval vertelt ze smakelijke verhalen uit het dagelijks leven. Zij is mede-oprichter van de Bodbreef, een uitgave van de Twente Akademie.

Gerrit Dannenberg woont in Rijssen en heeft daar een tekstbureau.
Hij is onder andere eindredacteur van ‘de Bodbreef. Uit zijn tweetalig verhalenboek Harakierie draagt hij humoristische verhalen voor.

Aanvang 19.30 uur
Entree € 8,- inclusief twee consumpties.
Ook als het weer tegenzit gaat dit evenement door.

De Keihave
Kozakkenweg 2, Gorssel

www.streektaalvrienden.nl 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail