Wanneer:
woensdag 17 augustus 2016

Omschrijving

AlzheimerEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Let op: het Alzheimer Café Zutphen is verhuisd. Vijf jaar lang werd het Alzheimer Café georganiseerd bij De Buren in De Lunette van Sutfene. Nu echter ‘De Bovenkamer, het informatie-, kennis- en ontmoetingscentrum voor mensen met lichte geheugenproblemen, is geopend bij ‘De Driekant Buiten’, wordt op deze plek ook het Alzheimer Café georganiseerd.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 17 augustus 2016 is: ‘Dilemma’s bij dementie’.
Als naaste van iemand met dementie loop je aan tegen vragen waarop geen pasklaar antwoord is. ‘Is het autorijden nog verantwoord of moeten we het rijbewijs en de sleutels afpakken?’, ‘Ga je mee in de belevingswereld van de demente naaste, die veel afwijkt van jouw belevingswereld?’  De antwoorden en keuzes ontstaan vaak in de tijd. Soms door ze voor je uit te schuiven, soms omdat je tot een besluit komt. Praat je over de dementie met anderen?
De films zijn tot stand gekomen om naasten te ondersteunen om te gaan met deze lastige situaties. Door te horen en zien hoe anderen met deze vragen omgaan, krijg je meer inzicht in mogelijkheden. En in wat je belangrijk vindt voor de persoon met dementie én voor jezelf. Twee filmpjes van mantelzorgers over dilemma’s waar zij meer worstelen als hun naaste aan dementie lijdt. De filmpjes zijn ontwikkeld door Alzheimer Nederland. 
Het doel van de films is vooral om betrokkenen inzicht te geven in mogelijke dilemma’s, hoe je ermee om kunt gaan en hierover het gesprek op gang te brengen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma??
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start films
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
‘De Driekant Buiten’, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

Informatie??
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail