Wanneer:
zondag 11 september 2016

Omschrijving

Stichting IJsselhoeven organiseert op zondag 11 september op de fraaie boerderij ‘t Valcke aan de Valkeweg 3 in Eefde de ‘Sapdag & Meer’. U kunt de monumentale boerderij bezoeken, er zijn rondleidingen en theateracts, en in een boerenschuur kunt u luisteren naar de eerste IJsselhoeve-monoloog. Er zijn ambachtelijke streekproducten te koop, zoals fruit, groentepakketten, walnotenolie, honing, jam en biologische kaas en is er een gratis melkproeverij. Kinderen kunnen een ritje maken op een pony en daarnaast zijn er leuke doe-activiteiten voor kinderen. Ook kunt u uw eigen appels en peren laten persen.

t Valcke_2Appels en persen persen
AppelsU kunt uw appels en peren laten persen door een sapmobiel. Voor het persen van fruit dient u zich vooraf aan te melden per email aan: . Daarbij uw naam, adres en telefoonnummer vermelden en hoeveel kilo (gave en rijpe) appels en peren u wilt laten verwerken. De minimum hoeveelheid die geperst kan worden is 75 kg. Gezien de grote belangstelling van vorig jaar is het verstandig om u tijdig aan te melden. Niet aangemeld fruit kan helaas niet verwerkt worden op 11 september.

Rijksmonument
Boerderij ’t Valcke is een rijksmonument. Het is die dag tevens Open Monumentendag

Route
De boerderij ligt in het buitengebied van Eefde richting de IJssel op 4,4 km van het centrum van Gorssel. Het is een prachtige fietsroute via de Gorsselse en Eefdese Enk en de Valkeweg. De Valkeweg is een prachtige oude weg met zicht op de uiterwaarden en de IJssel.
Zie routebeschrijving op Google Maps 

Deze interessante en gezellige dag voor jong en oud is van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail