Wanneer:
donderdag 8 september 2016
Waar:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

Op donderdag 8 september organiseert Triangulum een lezing met als onderwerp 'Expeditie naar Spitsbergen'.
Inleider is Dr. Peter Kuipers Munneke, verbonden aan de Rijksuniversiteit Utrecht en de NPO.

Triangulum
TriangulumLogoTriangulum is een vereniging voor weer- en sterrenkunde. Er zijn een aantal werkgroepen actief en er zijn lezingen en excursies. Werkgebied is de Stedendriehoek. Lezingen zijn in Het Hart in Eefde en in Apeldoorn. Die in Het Hart worden vermeld in de agenda van Gorssel.nl

De Lezing
Spitsbergen Oceanwide ExpeditionsSpitsbergen (foto Oceanwide Expeditions)Peter Kuipers Munneke voer mee met een grote Nederlandse wetenschappelijke expeditie van tien dagen in het noordpoolgebied. Samen met twee klimaatwetenschappers van de universiteit van Utrecht was het zijn missie om het weerstation te plaatsen.
Met een team van negen man vertrok hij vanaf het expeditieschip Ortelius in een rubberboot naar de gletsjer. Hij werd vergezeld door zijn twee collega's van de universiteit van Utrecht, NOS-verslaggever Martijn Bink en zijn cameraman, twee gewapende gidsen en twee leden van de poolexpeditie die hielpen bij het dragen van de circa 80 kilo apparatuur.
MunnikePeter Kuipers Munneke (still van uitzending van NPO)Het weerstation zal de komende vijf jaar automatisch gegevens verzamelen. Die worden per dag via een satelliet doorgestuurd naar Nederland. Temperatuur, wind, sneeuwval en natuurlijk het smelten van de gletsjer. Met de gegevens kan gemeten worden hoe snel de gletsjers bijdragen aan de stijging van de zeespiegel.


Aanvang 19.30 uur. 
De toegangsprijs voor niet-leden is € 5,-

 

www.triangulum.nl

  

Locatie:
Het Hart, Eefde


Locatie

Het Hart, Eefde
Locatie:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

Het Hart, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde
Locatie op Google Maps
Website van Het Hart

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail