Wanneer:
woensdag 21 september 2016

Omschrijving

RavensbergmuziekKoen van RavensbergenEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 21 september 2016 is: ‘Muziek en dementie’. Ter gelegenheid van de Wereld Alzheimer Dag heeft het café een feestelijk tintje.
Te gast is muziektherapeut Koen van Ravensberg. Koen heeft ook met mensen met dementie en hun mantelzorgers gewerkt; graag wil hij mensen muziek laten beleven. Dat kan door te luisteren naar muziek, maar ook door samen muziek te maken. Muziek maakt mensen met dementie soms toegankelijker: opent (oude) wegen, helpt zo soms het gesprek op gang te brengen. Muziek kan een goede sfeer meebrengen, geeft een prettig gevoel, brengt herinnering en herkenning, geeft welbevinden en kan rustgevend zijn.
Koen van Ravensberg vertelt over zijn werk en werkwijze en zal ons ook aansporen te zoeken naar de muziek in ons en onze omgeving. Er zal zeker ook tijd zijn voor vragen en uitwisselen van ervaringen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start gesprek met Koen van Ravensberg
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
‘De Driekant Buiten’, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

Informatie??
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail