Wanneer:
vrijdag 7 oktober 2016

Omschrijving

DuijvelaargeriaterKarlijn Duijvelaar, geriater Gelre ziekenhuizenEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden. 

Tijdens de Alzheimer Café bijeenkomst in Lochem op 7 oktober 2016 geeft Karlijn Duijvelaar, geriater bij Gelre ziekenhuizen, uitleg over dementie. Een geriater is een specialist in de ouderengeneeskunde, waarbij het vaak gaat om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Dementie is een steeds meer voorkomend probleem. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Door vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.
Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom) waarbij hersenen informatie niet  meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie en fronto-temporale dementie. In het begin van de ziekte vallen meestal geheugenproblemen op, later krijgt de persoon met dementie problemen met denken en taal. Ook kan hij/ zij te maken krijgen met veranderingen in karakter en gedrag. Het is moeilijk om met deze veranderingen om te gaan. voor de betrokkene zelf maar ook zijn directe omgeving. Vaak is er sprake van ontkenning .
Karlijn Duijvelaar zal vanuit een jarenlange ervaring veel helderheid kunnen verschaffen in de problematiek.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
10.00 uur: Welkom met koffie en thee
10.30 uur: Presentatie Karlijn Duijvelaar
11.00 uur: Pauze
11.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
12.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Eetcafé Scholten, Bierstraat 4, 7241 AH Lochem (achteringang)

Informatie
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-465401

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail