Wanneer:
zaterdag 8 oktober 2016

Omschrijving

Een ontdekkingstocht door het beeldende kunstlandschap van een schilderachtige regio. Dat is het boek ‘Kunst in de Achterhoek’, dat deze maand is verschenen bij Uitgeverij Gelderland. De route gaat van start in Gorssel waar de samenstellers van het boek, Anne van der Meiden en Willem Beemers, zaterdag 8 oktober vanaf 11 uur aanwezig zijn bij boekhandel Bechtle om exemplaren van deze bijzondere uitgave te signeren.

KUNSTindeAchterhoekGRIn ‘Kunst in de Achterhoek’ is uiteraard een prominente rol weggelegd voor Museum MORE met hoofdstukken over de vestiging in Gorssel en de toekomstige locatie in Ruurlo. Verder zijn er boeiende verhalen over andere vooraanstaande musea zoals Lalique, Villa Mondriaan, Huis Bergh en de samenwerkende musea in Zutphen. Uit alle collecties zijn tal van fraaie afbeeldingen opgenomen.

Maar er is meer. De tocht voert verder langs dorpen en stadjes met interessante bestemmingen voor de kunstliefhebber. Galeriehouders belijden gloedvol hun liefde voor de kunst. En er zijn ontmoetingen met beeldende kunstenaars die vertellen over hun leven en hun werk. Door de gevarieerde verhalen en fraaie foto’s is ‘Kunst in de Achterhoek‘ een boek om te bewaren.


Kantoorboekhandel Bechtle
Hoofdstraat 40
7213 CX Gorssel

  

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail