Wanneer:
woensdag 19 oktober 2016

Omschrijving

AlzheimerCafe ZutphenEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer café bijeenkomst in Zutphen op 19 oktober 2016 is: Jong zijn en dementie hebben, wat betekent dat?
Er wordt vaak gedacht dat dementie iets is voor oudere mensen, maar ook jonge mensen kunnen deze diagnose krijgen. In het Alzheimer Café wordt een casemanager dementie geïnterviewd over de specifieke gevolgen van deze diagnose voor jonge mensen. Het heeft consequenties voor het gezin en het werk van de persoon bij wie de diagnose dementie gesteld wordt. Erg belangrijk zijn de ondersteuningsmogelijkheden voor het hele gezin.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start gesprek met casemanager dementie
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
‘De Driekant Buiten’, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

Informatie??
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail