Wanneer:
zondag 16 oktober 2016

Omschrijving

Boerendansers2007GRZondagmiddag 16 oktober kunt u uitvoeringen van drie folkloristische dansgroepen bijwonen. De middag wordt georganiseerd door de Gorsselse Boerendansers, die natuurlijk zelf ook zullen optreden. Daarnaast doen de Folkloregroep “De Korenaer” uit Almelo en de Folkloristische dansgroep “De Meulenvelders” uit Doesburg mee.

De Federatie van Folkloristische Groepen van district Oost, houdt ieder jaar een Folklore (Scholings) middag. Deze worden telkens door een andere groep georganiseerd, die door het Bondsbestuur wordt voorgedragen en dit jaar zijn dat de Gorsselsche Boerendansers aan de beurt.

BoerendansersBerlijn2013De groepen zullen beoordeeld worden door enkele juryleden, aangesteld door de bond.
Er zal gekeken naar de uitvoering van de kleding, de presentatie, en dat de Folkloristische dansen zo origineel mogelijk worden uitgevoerd.

De boerendansers zouden graag veel bezoekers willen verwelkomen. Kom kennismaken met het folkloredansen, dat hier in de Achterhoek nog steeds uitgevoerd wordt. Misschien vindt u het zo leuk dat u lid wordt van de Gorsselsche Boerendansers en op die manier helpt om de folklore en het dansen in stand te houden.

Zondag 16 oktober 2016 in café restaurant en zalencentrum De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk 10 te Almen.

Aanvang is 14.00 uur en de entree is gratis.

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail