Wanneer:
donderdag 20 oktober 2016
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Lezing voor leden en niet-leden van Tuinclub Gorssel door Harry Jans over zijn bijzondere reis langs de Zijderoute, 'Verborgen botanische schatten in Oezbekistan & Tadzjikistan'. 

Tuinclub-OezbekistanTilya-Kori Madrasah & Sher-Dor Madrasah, SamarkandDeze lezing wordt verzorgd door Harry Jans. Harry is geen onbekende voor de Tuinclub Gorssel. Hij gaf al eerder mooie lezingen, o.a. 'Via Nepal (Kathmandu) naar Lhasa in Tibet' en 'Socotra, het onbekende juweel in de Arabische zee'. Lezingen met prachtige dia's zijn het.
Deze lezing gaat over twee landen waar men nu niet direct aan denkt om op planten-expeditie te gaan. Ze maken deel uit van de bekende Zijderoute. U wordt meegenomen naar gebieden die slechts sporadisch bezocht worden en waar de tijd soms lijkt te hebben stil gestaan. De reis start in de stad Samarkand, het 'Rome van het vroegere Perzische Rijk'. Samarkand straalt een sprookjesachtige sfeer uit met de eeuwenoude madrassen en moskeeën.

Tuinclub Colchicum_LuteumColchicum LuteumDaarna gaat de reis verder naar Tadzjikistan. In het laatste deel van de kleurrijke reis wordt de Panj rivier gevolgd, die een diepe indrukwekkende kloof heeft uitgesleten op de grens met Afghanistan.
Tijdens de reis zult u veel verschillende planten zien die soms hoog in het Pamir gebergte groeien. Vaak zijn het bolgewassen die al vele decennia geleden hun weg gevonden hebben richting de Nederlandse bollentellers. Een voorbeeld hiervan is de bekende Iris bucharica. Naast alle planten zal natuurlijk ook de cultuur van de bevolking niet vergeten worden.

Donderdag 20 oktober 2016
Aanvang lezing 20.00 uur en deze zal duren tot ca. 22.00 uur.
Zaal open 19.30 uur.
Niet leden zijn ook welkom. Voor hen geldt een entree van € 3,50

Informatie: Ruud Venema, tel. 0575-518221, e-mail .

  

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail