Wanneer:
zaterdag 5 november 2016
Waar:
De Brink

Omschrijving

Dankdag2016Al eeuwenlang worden in het najaar in de Protestantse geloofsgemeenschappen dankdagen gehouden. Hierbij stond in de agrarisch georiënteerde economie de dankbaarheid voor de opbrengst van het land en de veeteelt of visserij centraal. Later kwamen de industriële productie en de diensteneconomie in opkomst. Het karakter van dankdag verschoof naar een bezinning op de economische realiteit en met name de verhouding tussen arme en rijke bevolkingsgroepen of landen krijgt tegenwoordig daarom veel aandacht.

Ook in de Protestantse gemeente Gorssel/Epse wordt hier jaarlijks rond begin november aandacht aan besteed, onder andere door goederen in te zamelen. Deze goederen worden geschonken aan de Voedselbank in Zutphen. Het zal duidelijk zijn dat de Voedselbank nog steeds in een grote behoefte voorziet. Alle inwoners van Gorssel en Epse worden daarom van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen.
VoedselbankZutphenU kunt deze actie steunen door producten (zoals houdbare etenswaren, conserven, fruit, rijst, pasta, noten of aardappelen, maar ook margarine, pannenkoekmeel, was- of schoonmaakmiddelen e.d.) in te leveren bij de kerken in Epse en Gorssel.
Daarvoor zijn beide kerken geopend op zaterdag 5 november van 11.00 tot 12.00 uur.
Er wordt voor gezorgd dat alle producten na het weekend bezorgd worden bij de Voedselbank in Zutphen. 

 

 

 

 

 

 

Locatie:
De Brink


Locatie

De Brink
Locatie:
De Brink

Omschrijving

De Brink is het bijgebouw van de kerk in Gorssel
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail