Wanneer:
donderdag 24 november 2016
Waar:
Bibliotheek

Omschrijving

Schrijver-reisleider-natuurgids Ruud Schaafsma komt op de donderdagavond 24 november 2016 naar de Bibliotheek Gorssel voor een dialezing over de IJslandse natuur.

GletsjerIJsland Gletsjer Svinafjellsjökull, IJslandSchaafsma is sinds 1999 gedurende enkele weken per jaar reisleider op IJsland. Over zijn reizen en wandelingen schreef hij twee boeken: ‘Struinen op IJsland’ en het onlangs verschenen 'Verder struinen op IJsland'. Eerder schreef hij al diverse boeken over Gelderse wandelingen en cultuurhistorie.

IJsland is een uniek eiland binnen Europa, waar je direct in aanraking komt met het ontstaan van de aarde. Een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen. Het heeft een betoverende schoonheid door zijn heldere vergezichten, vulkanische verschijnselen, enorme gletsjers, de hoge vogelrotsen en meren met broedende vogels, de midzomernacht en het noorderlicht.
De dialezing is gebaseerd op het boek 'Verder struinen op IJsland’, waarbij de nadruk ligt op de wandel- en natuurervaringen in een op veel plekken 'buitenaards' IJsland.

De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Gorssel, Hoofdstraat 45, tel. 0575-429045, van 19.30 tot 21.30 uur. In de pauze van de lezing verkoopt en signeert Ruud Schaafsma zijn boeken over IJsland en laat hij foto's en stenen zien.
Kaarten à € 7,50 (incl. consumptie) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek.  

 

 

 

 

 

Locatie:
Bibliotheek


Locatie

Bibliotheek
Locatie:
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en
is onderdeel van Graafschap Bibliotheken.
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website Graafschap Bibliotheken - pagina Gorssel

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail