Wanneer:
woensdag 16 november 2016

Omschrijving

JansoniusAnna Jansonius, specialist ouderengeneeskundeEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer café bijeenkomst in Zutphen op 16 november 2016 is: Vragen rond het levenseinde bij mensen met dementie. Het is een moeilijk en gevoelig onderwerp om te bespreken, maar des te meer van belang om het erover te hebben. Bovendien bestaat er vaak onduidelijkheid over.
Anna Jansonius, specialist ouderengeneeskunde en verbonden aan zorginstelling Sutfene te Zutphen, is deze avond te gast. Zij vertelt over de zorg rond het levenseinde bij mensen met dementie. Aan de orde komen onder andere vragen als: ‘Wat houdt palliatieve zorg in? Zorg voor comfort, wat betekent dat? Als er vraag is voor euthanasie, wanneer kan dat? Wat is een wilsverklaring? Wat kan de familie doen? Wat betekent een machtiging?’ Er zal ook voldoende ruimte zijn om vragen te stellen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start gesprek met Anna Jansonius
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
‘De Driekant Buiten’, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail