Wanneer:
woensdag 16 november 2016
Waar:
De Brink

Omschrijving

FilmposterOp woensdagavond 16 november wordt in De Brink de film ‘De jongen die niet meer praatte’ van regisseur Ben Sombogaart vertoond. ‘De jongen die niet meer praatte’ is een jeugdfilm over een Koerdische jongen die besluit om niet meer te praten wanneer zijn vader wil dat hij voorgoed in Nederland moet gaan wonen.

Memo is een negen jaar oude Koerdische jongen die in Oost-Turkije woont met zijn moeder en zusje. Als er oorlog dreigt in de regio waar Memo woont, besluit zijn vader met het gezin permanent te verhuizen naar Nederland. Memo wil zijn geliefde dorp eigenlijk helemaal niet verlaten. Bij aankomst in Nederland begint Memo zijn eigen unieke protest tegen de gedwongen verhuizing: hij stopt met praten…
De films van Ben Sombogaart worden gekenmerkt door een grote mate van integriteit. De betrokkenheid bij de problemen van kinderen is overduidelijk aanwezig. De persoonlijke en psychologische thematiek staat voorop en de grote sociaal-maatschappelijke problemen blijven meestal enigszins op de achtergrond. Sombogaart streeft er in de eerste plaats naar om een mooi verhaal te vertellen.

Datum: woensdag 16 november, 19.30 – 22.00 uur.
Plaats: De Brink (bijgebouw van de kerk) te Gorssel.
De toegang is gratis, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage achterlaten om de onkosten te dekken.

 

 

 

 

 

 

Locatie:
De Brink


Locatie

De Brink
Locatie:
De Brink

Omschrijving

De Brink is het bijgebouw van de kerk in Gorssel
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail