Wanneer:
donderdag 1 december 2016
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

Donderdag 1 december 2016 verzorgt Clemens Hogestijn uit Deventer in de protestantse kerk van Epse een lezing over Deventer als boekenstad, stad van drukkers, uitgevers en bibliotheken. 

BoekantiekClemens Hogestijn is gepensioneerd stadshistoricus van Deventer en was verbonden aan het Stadsarchief en de Atheneumbibliotheek aldaar.
Zijn verhaal begint bij Geert Grote en zijn broeders en zusters van het gemene leven. Na de invoering van de drukkunst kwamen al vroeg (vanaf 1477) drukkers naar Deventer. Deventer is altijd een drukkersstad gebleven. Boeken vormden een belangrijk middel voor onderwijs aan de Latijnse school en het Atheneum. Hieruit ontstond (in 1560) de Stads- of Atheneumbibliotheek. Uit de drukkerijen ontstonden uitgeverijen zoals Kluwer, met nationale betekenis. Boekhandels en antiquariaten zorgen voor de boekverkoop aan particulieren. De jaarlijkse Boekenmarkt brengt dat alles bij elkaar.
De lezing vindt plaats in de kerk van de Protestantse Gemeente, Lochemseweg 36 in Epse en begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5.

Website De Elf Marken

 

 

 

 

 

 

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail