Wanneer:
vrijdag 2 december 2016

Omschrijving

DecemberEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Lochem op 2 december 2016 is: ‘Herinnert u zich deze nog?’ Aan de hand van verhalen, herinneringen en muziek gaan we met elkaar in gesprek over de (feest) maand december. De verhalen kunnen herinneringen van u en ons zijn, maar ook een voorgelezen verhaal. Aan de hand van verhalen kunnen herinneringen boven komen, herinneringen aan vroeger en aan de feestdagen toen.  Waren het feestdagen of was daar geen geld voor? Wist men er toch nog wat van te maken?
Ook muziek speelt een belangrijke rol. Muziek is een van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. We hebben gemerkt dat mensen met dementie volledig op kunnen gaan in muziek en het zingen van liedjes van vroeger. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.
We willen er een gezellige ochtend van maken, waarbij we dan ook nog wat kunnen opsteken met een kopje koffie en wat lekkers. Want dat hoort erbij in de decembermaand!
Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.
Vanaf 10 uur bent u van harte welkom en om 10.30 uur start het programma.

Locatie
Café Scholten, Bierstraat 4, 7241 AH Lochem (achteringang)
N.B.: Deze bijeenkomst is voor de laatste keer bij Café Scholten in Lochem, vanaf 2017 reist het Alzheimer Café langs locaties in de gemeente Lochem.

Informatie
Secretariaat: Carla Brands, tel. 06-46540141

www.alzheimernederland.nl

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail