Bach in Kapel op 't Rijsselt
Wanneer:
zondag 9 april 2017
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Op 9 april 2017 is er een extra concert in de Kapel in het kader van de Lochemse Bachweken, met Henk van Zonneveld, klavecimbel en Lotte Lensink, dans. Die Kunst der Fuge: Bach in beeld en beweging.

Henk van_Zonneveld-Lotte_LensinkDe muziek van Bach kenmerkt zich door een grote diepgang, d.w.z. dat er meer in zit dan je op het eerste gehoor door hebt (of op het eerste gezicht hoort).
Voor zijn bekende werk Die Kunst der Fuge (BWV 1080) geldt dat misschien nog wel meer dan voor zijn nog bekendere passiemuziek: als je die diepere laag weet te ontdekken en het verhaal achter de muziek kent zegt het je nog meer. Bij de grote passiewerken volgt de muziek het lijdensverhaal en wordt dit muzikaal uitgebeeld en is er dus duiding.
Bij die Fuge kan dat niet, het is een werk zonder tekst. De compositie wordt ook wel Bachs onvoltooide zwanenzang genoemd. Hij schreef het aan het eind van zijn leven en bleef er aan werken tot aan zijn dood; hij moest het midden in een complexe fuga beëindigen. Met dit werk wil Bach de luisteraar een boodschap meegeven.
In de Kapel wordt het concert daarom vooraf gegaan door een korte uitleg en wordt de sierlijke schoonheid en de diepere structuur van het stuk gevisualiseerd door een danseres. Dat die structuur zorgvuldig en bewust door de componist werd opgebouwd zal ook zichtbaar worden gemaakt met verrassende aanvullende visuele middelen.
Kortom: minstens zoveel Bach als in zijn beroemde Passiemuziek, maar beduidend korter en toegankelijker en daarom misschien nog wel intenser.

Zondag 9 april 2017, aanvang: 11.30 uur
Entree € 15,- per persoon; jongeren t/m 18 jaar gratis.

Reserveren (kosteloos) wordt aanbevolen, per e-mail   tel 0575-570521 (ook via voicemail) of vanaf de website 

 

 

  

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail