Wanneer:
dinsdag 10 januari 2017

Omschrijving

alzheimer logoEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. 
Een keer in de twee maanden organiseren vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, een Alzheimer Café in de gemeente Lochem, op de tweede dinsdagavond in de betreffende maand. Het Alzheimer Café wordt op verschillende locaties gehouden, telkens in een ander woonzorgcentrum in de gemeente Lochem. Het café is een ontmoetingsplaats voor zowel jonge als oudere mensen met dementie, hun partners, familie en mantelzorgers en professionals. Per keer staat er een thema centraal.

Tijdens de Alzheimer Café bijeenkomst in Tusselerhof in Lochem op 10 januari 2017 wordt informatie gegeven over dementie. Dementie is op het ogenblik volksziekte nummer 1, een op de vijf mensen krijgt ermee te maken. Dementie is een ernstige, mensonterende ziekte. Er is sprake van het verliezen van het ‘eigen ik’, oftewel een steeds verdergaand geheugenverlies. Daarom is het zo belangrijk om hier voorlichting over te geven. Pieta Lugthart, maatschappelijk werker en ervaringsdeskundige, houdt een presentatie.
Aan de orde komen onderwerpen als:
Wat is dementie
Wat zijn de eerste signalen
Wat zijn de risicofactoren
Welke vormen van dementie zijn er
Hoe ziet de diagnostiek, begeleiding/behandeling eruit
Hoe gaan we om met mensen met dementie
Wat is de rol van de mantelzorger
Naast informatie is er tijd voor vragen en gesprek.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Presentatie door Pieta Lugthart
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen, discussie en activiteit
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Zorglocatie Tusselerhof, Tusseler 115 te Lochem

Informatie
Truus Grijzen, tel. 0573-253862 of 06 -1351 4411(Regionale Alzheimer Telefoon)

N.B: In 2017 vinden de volgende Alzheimer Cafés plaats op 14 maart, 9 mei (De Borkel in Gorssel), 11 juli, 12 september en 14 november, telkens van 19.00 tot 21.00 uur.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail