Wanneer:
woensdag 18 januari 2017

Omschrijving

DementieEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 18 januari 2017 is: Wat is dementie?
Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord.
Vergeetachtigheid is iets waar bijna iedereen last van heeft. Dementie komt echter veel minder vaak voor. Maar waarop moet men nu letten om na te gaan of sprake is van dementie of van normale vergeetachtigheid?
Anneke Winter, specialist ouderengeneeskunde, geeft deze avond uitleg over dementie.  Wanneer spreek je van dementie en wanneer niet? Hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen en welke vormen van dementie zijn er? Is dementie af te remmen of te genezen? Ook worden de gevolgen van dementie voor de patiënt en partner/familieleden besproken en de begeleidings- en behandelmethoden.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start inleiding Anneke Winter
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411

Website Alzheimer Nederland/regio Oost-Gelderland

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail