Wanneer:
dinsdag 7 februari 2017
Waar:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

Op dinsdagavond 7 februari organiseert IJsselwind samen met Waterschap Rijn & IJssel een inloopavond in het Hart van Eefde. Op deze avond kunnen omwonenden en geïnteresseerden van 18.00 tot 21.00 uur hun vragen kwijt over de plannen om drie windturbines te realiseren langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde.

Locaties-De-Mars Twentekanaal-KLBeoogde locaties voor de drie windturbines: twee net ten noorden van het Twentekanaal (maar wel op Zutphens grondgebied) en één op De MarsIJsselwind zet zich in voor een energieke toekomst voor onze kinderen, schone energie voor 25% van alle huishoudens in Eefde en Zutphen, opbrengsten die ten goede komen aan de eigen regio en een mooi rendement voor bewoners die een winddeel kopen (crowdfunding). IJsselwind is een initiatief van vier lokale energiecoöperaties: Zutphen Energie, Lochem Energie, Brummen Energie en EnergieRijk Voorst.

Meedoen en meeprofiteren
Waar komen de turbines? Hoe hoog worden ze? Hoe vloeit de winst terug naar de omgeving en de regio en hoe kunnen bewoners zelf meedoen en meeprofiteren? Mensen van de energiecoöperaties en IJsselwind kunnen belangstellenden tijdens de avond meer vertellen over de plannen. Waterschap Rijn & IJssel is aanwezig voor een toelichting op hun plan voor een windturbine langs het Twentekanaal en besluitvorming daarover bij het waterschap.

3D-animatie
Op de informatieavond kunnen bewoners in een 3D-animatie zien hoe het plan er uit zal zien en zelf het nieuwe landschap ervaren. Ook is er een fabrikant van windturbines aanwezig. Deze laat zien waarom moderne turbines veel minder geluid maken en ook hoe wordt voorkomen dat mensen last hebben van slagschaduw.

Draagvlakonderzoek
In de maand februari wordt in de regio door de gemeenten Zutphen, Lochem en Brummen een draagvlakonderzoek uitgevoerd naar de plannen van IJsselwind. Op de informatieavond zijn de gemeenten aanwezig voor het beantwoorden van vragen over het onderzoek.

Startnotitie
Om de effecten van het plan IJsselwind voor milieu en natuur te beoordelen, wordt een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Dit rapport is ook nodig voor het aanpassen van het bestemmingsplan en de vergunning als de windturbines er komen.
De eerste stap in een MER is een startnotitie, een zogenaamde Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Daarin wordt het initiatief beschreven en is aangegeven naar welke effecten onderzoek wordt gedaan. Op de inloopavond kunnen belangstellenden de NRD inzien.

 

 

Locatie:
Het Hart, Eefde


Locatie

Het Hart, Eefde
Locatie:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

Het Hart, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde
Locatie op Google Maps
Website van Het Hart

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail