Wanneer:
dinsdag 14 maart 2017

Omschrijving

AlzheimerEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. 
Een keer in de twee maanden organiseren vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, een Alzheimer Café in de gemeente Lochem, op de tweede dinsdagavond in de betreffende maand. Het Alzheimer Café wordt op verschillende locaties gehouden, telkens in een ander woonzorgcentrum in de gemeente Lochem. Het café is een ontmoetingsplaats voor zowel jonge als oudere mensen met dementie, hun partners, familie en mantelzorgers en professionals. Per keer staat er een thema centraal.

Op dinsdagavond 14 maart 2017 organiseert het Alzheimer Café Lochem een ontmoetingsavond in Woon-en zorgcentrum Gudula. Een casemanager gaat in gesprek met een cliënt en diens partner over hun leven met dementie. Nu ook mensen met dementie zo lang mogelijk thuis moeten blijven, is er veel behoefte aan begeleiding gedurende het hele proces. Een casemanager is hierbij een waardevolle ondersteuning. Er is ruimte voor emoties en ervaringen en uiteraard voor vragen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Presentatie casemanager
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen, discussie en activiteit
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Woon- en zorgcentrum Gudula, Oosterwal 18 Lochem

Informatie
Tel. 06-1351 4411(Regionale Alzheimer Telefoon)

N.B: De volgende Alzheimer Cafés in 2017 vinden plaats op 9 mei (De Borkel in Gorssel), 11 juli, 12 september en 14 november, telkens van 19.00 tot 21.00 uur.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail