Wanneer:
maandag 13 maart 2017

Omschrijving

PharoslogoPharos Stedendriehoek organiseert in de Week van de Hoogbegaafdheid (11 t/m 19 maart 2017) een tweetal lezingen over hoogbegaafdheid in de Joppeschool in Joppe. Beide avonden zijn toegankelijk voor mensen die graag meer willen weten over wat ‘hoogbegaafd’ inhoudt, wat de impact is van hoogbegaafd zijn of die een hoogbegaafd kind (in de klas) hebben.
Pharos is een landelijke oudervereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderen. De vereniging stelt zich ten doel hoogbegaafde kinderen een platform te bieden om op laagdrempelige wijze met gelijkgestemde kinderen om te gaan. Ook biedt de vereniging een plek voor ouders om gesprekken met andere ouders aan te gaan, vragen te (laten) beantwoorden en tips uit te wisselen.

Op maandag 13 maart 2017 komt dr. Joyce Gubbels van de Radboud Universiteit in Nijmegen een lezing verzorgen. IQ-testen meten vooral analytische vaardigheden, maar om daadwerkelijk een succesvolle leerling te worden zijn ook creatieve en praktische vaardigheden nodig. Creatief (of dubbel-) begaafde kinderen worden vaak niet opgemerkt, terwijl zij erg veel baat lijken te hebben bij toegang tot bijvoorbeeld plusklassen. Dr. Gubbels zal een en ander uiteenzetten en vertellen wat de conclusies zijn uit haar onderzoek.

De lezing vindt plaats op de Joppeschool, Joppelaan 73A in Joppe en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Toegang, incl. koffie en thee, is gratis. Aanmelden via: .
Op 16 maart 2017 is de volgende lezing. Dan spreekt Suzanne Buis (zie Agenda).

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail