Wanneer:
woensdag 19 april 2017

Omschrijving

DementieEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 19 april 2017 is: “Hoe breng je de dag door met iemand met dementie?” Op welke manier geef je invulling aan het dagelijks leven samen? Wat kun je doen als je op bezoek bent?
Margot de Wolf komt haar persoonlijke ervaringen vertellen over hoe haar hoogbejaarde vader die dementie heeft, zijn dagen vult. Ook haar eigen ervaringen als mantelzorger komen aan bod.
Doret Geutjes van Home Instead Thuisservice DLZ en Els Smink van CreaSaam zullen na het persoonlijke verhaal van Margot uit hun dagelijkse praktijk vertellen hoe zij mensen met dementie ondersteuning bieden bij activiteiten. Dit kunnen zowel bezigheden thuis zijn als bijvoorbeeld een uitstapje.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Inleidingen Margot de Wolf, Doret Geutjes en Els Smink
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail