Wanneer:
zaterdag 6 mei 2017
Waar:
Tramstation

Omschrijving

ElfMarkenKramer1Ton Kramer: Mijn krachtdierDe Historische Vereniging De Elf Marken houdt op zaterdag 6 mei 2017 een open huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 te Gorssel. De deuren staan van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. In de nevenruimte wordt een film over de opening van het Tramstation in oktober 2011 vertoond.

In de maand mei is in het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Ton Kramer uit Almen te zien.
Ton Kramer is in 1941 geboren in Arnhem en is na zijn opleiding aan de kunstacademie Arnhem en na diverse stages in Spanje en Frankrijk sinds 1972 beroepsmatig werkzaam. Veel van zijn schilderijen, krachtstokken, schilden, klein plastieken en objecten zijn in particulier bezit. Naast zijn creatieve werk heeft hij ook zijn eigen praktijk: ‘Mirin Dajo’, voor healing, persoonlijk groei en bewustwording. Op zijn website www.tonkramer.nl kan hierover meer gevonden worden.

ElfMarkenKramer2Ton Kramer: Schild stromenOver zijn werk vertelt Ton het volgende: ‘’In mijn werk zijn verschillende perioden te onderscheiden zoals: Realisme, Expressief impressionisme, Schilden en Krachtstokken, Magie en Nieuwe visie. Tijdens de expositie in het Tramstation in Gorssel exposeer ik schilderijen uit de periode ‘Magie’ en ‘Nieuwe Visie’, plus een tweetal ‘Schilden’, geïnspireerd door mijn verdieping in het sjamanisme. Met heldere kleuren wil ik mijn optimistische kijk op mijn wereldbeeld vormgeven. Daarnaast probeer ik met een geconstrueerde werkelijkheid een voelbare spanning op te bouwen. Aan een bepaalde stijl of stroming wil ik mij niet binden. Mijn toets is de laatste jaren wat losser en beweeglijker geworden. De kleuren zijn afwisselend zacht of fel, afhankelijk van het gekozen onderwerp. Heel bewust heb ik gekozen voor het vierkant als drager van mijn schilderijen’.
Tijdens de Open Dag op 6 mei zal Ton Kramer aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden

Openingstijden Tramstation:
Dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur.
Donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Zaterdag 6 mei open dag van 11.00 tot 15.00 uur.

Van buitenaf zijn exposities permanent te zien.

 

 

 


.

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail