Wanneer:
woensdag 17 mei 2017

Omschrijving

DementieEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 17 mei 2017 is: Juridische aspecten bij dementie.
Nadat de diagnose dementie is vastgesteld komt er veel af op naaste familieleden.
In de eerste plaats is er de emotie maar er zullen ook zaken geregeld moeten worden zoals de zorg en de omgang met financiën.
Marjolijn Haasbroek, voormalig medewerker van Alzheimer Nederland, is zeer deskundig op dit onderwerp. Zij zal informatie geven over welke juridische maatregelen mogelijk en noodzakelijk zijn wanneer iemand dementie heeft. Voorts zal Marjolijn ingaan op de betekenis van een volmacht en een levenstestament. Ook de verschillen en het belang van bewindvoering, mentorschap en het onder curatele stellen komen aan bod.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Inleiding Marjolijn Haasbroek
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail