Poëzievoordracht in De Uiterwaard met het zicht op de IJssel
Wanneer:
zondag 6 augustus 2017

Omschrijving

Op zondagmiddag 6 augustus (14.00 - 16.00 uur) wordt in het kader van het kunstevenement IJsselbiënnale 2017  een poëzievoordracht gehouden. De locatie van deze middag is de stijlvolle tuin ‘De Uiterwaard’ met fraai uitzicht op de IJssel. Bij slecht weer vindt het festival daar binnen plaats. Parkeergelegenheid direct naast De Uiterwaard.

UiterwaardGRZicht op de IJssel vanaf de fraaie tuin De UitewaardDeze poëziemiddag is een ode aan de IJssel én biedt een staalkaart uit het werk van de optredende dichters. De winnares van de IJsselbiënnale Poëzieprijs 2017, Michelle Brouwer (Zwolle), komt voordragen. Ook uit Zwolle komt Hedwig Selles. Voorts zijn gearrangeerd: Otteline van Panthaleon van Eck (Zutphen), Egbert Oldenboom (Epse), Jaap Nijstad (Gelselaar), Jacobus Trijsburg (Barchem) en Dick van Welzen (Gorssel; organisatie). De geïllustreerde dichtbundel ‘Dichter op de IJssel’ (zie link hieronder) is er te koop. De voordrachten worden omlijst door toepasselijke zang van Josée van der Staak (Vorden).

In de directe nabijheid van De Uiterwaard, bij het Gorsselse pontje, vindt u de IJsselbiënnale-installatie ‘Noria’ van Robbert van der Horst. Dit kunstwerk en platform ineen verwijst naar de enorme Syrische waterraderen, naar een land in strijd en verwarring. Bovendien maakt naast andere pontjes ook dit pontje onderdeel uit van de kunst van Lobke Meekes. En in het Museum MORE in Gorssel exposeren de Spacecowboys met ‘Rotjong’.

De toegang tot het festival is gratis. Een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld. Het project ‘Dichter op de IJssel’ maakt deel uit van het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale. 

 

 

Locatie:
Tuin De Uiterwaard
Hankweg 2, Epse (tussen Gorssel en Epse)
Locatie op Google Maps 

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail