Wanneer:
zaterdag 3 juni 2017

Omschrijving

Zaterdag 3 juni is de Alpinetuin ”Rhodohypoxis and Lewisia World” van Annie en Ap Peppelenbos weer geopend voor het publiek en wordt de plant Rhodohypoxis onder de aandacht gebracht.

AlpinetuinRhodoMeer dan 150 soorten staan op het terras en in de rotstuin in bloei, een waar bloemenspektakel. Op het terras staan diverse planten in potcultuur. Vooral heel veel soorten Rhodohypoxis en Rhodoxis. Deze plant groeit in de Drakensberg in Zuid Afrika, wordt niet hoger dan 15 cm en is zeer geschikt om uw terras prachtig mee op te fleuren. De plant bloeit van half mei tot eind augustus, dus de hele zomer heeft u heel veel kleur op het terras. U hebt de mogelijkheid om een aantal van deze planten te kopen, maar ook alpineplanten zullen worden aangeboden.
De open dagen zijn voor de echte liefhebbers van alpineplanten, maar ook voor mensen die een mooi bloeiende plant op het terras willen hebben. 

Alpinetuin2015 3De alpinetuin heeft een oppervlakte van ongeveer 300 m2 groot, dus geen groot landgoed, maar wel bijzonder door de vele soorten planten uit o.a. de Alpen, Himalaya, Rocky Moutains die er zijn aangeplant.

De alpinetuin is gelegen aan het Acaciaplein 29, 7213 WL in Gorssel.
Toegang via de zijkant naast nummer 31.

Geopend van 10 tot 17 uur.
Entree is gratis.

www.lewisiatuin.nl 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail