Cello en piano met Chopin, Mozart en Bach in de kerk
Wanneer:
zondag 2 juli 2017
Waar:
Kerk

Omschrijving

Let op: vanwege de slechte weersverwachting vindt het concert plaats in de protestantse kerk in Gorssel! Aanvangstijd ongewijzigd.

Zondagmiddag 2 juli komen Hanneke Rouw en Lucas van der Vegt naar het Openluchttheater. Zij zullen bekende stukken van Chopin, Mozart en Bach vertolken op cello en piano.

Hanneke Rouw
HannekeRouwHanneke Rouw is op achtjarige leeftijd al begonnen met cello spelen. Ze heeft lessen gevolgd van de beroemde cellisten Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze al solo met het Jeugd Strijkorkest Constantijn (nu het Britten Jeugd Strijkorkest) en won in hetzelfde jaar een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.
Ondanks haar passie voor de cello heeft ze eerst een andere studie gevolgd maar na haar afstuderen alsnog gekozen voor de cello. Hanneke heeft daarvoor gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.
Ze speelt op een 95 jaar oude Neurer & Hornsteiner cello die in 1921 gebouwd is in Mittenwald naar het model Stradivarius Cremona.

Lucas van der Vegt
Hanneke wordt begeleid op piano door Lucas van der Vegt. Hij (1992) begon op 6-jarige leeftijd met spelen en studeert sinds 2011 aan het Conservatorium in Amsterdam. Na het behalen van zijn bachelordiploma besloot hij zich toe te leggen op de fortepiano en inmiddels studeert hij voor specialisatie op dit instrument.
Hij behaalde prijzen bij diverse concoursen en trad op met het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, het Euregio Symphonie Orchester en het Rotterdam Sinfonia.
In de zomer van 2012 nam Lucas deel aan een tournee met concerten in Duitsland en Oostenrijk georganiseerd door de European Union of Music Competitions for Youth (EMCY).

Gratis entree
Het belooft een bijzonder en charmant concert te worden, passend in het sfeervolle openluchttheater.
Het theater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij ‘t Trefpunt maar komt u vooral op de fiets.
De toegang is gratis, echter een bijdrage in de melkbussen bij de uitgangen wordt op prijs gesteld.
Het concert op 2 juli begint om 15.00 uur en vanaf 14.30 uur staat de koffie klaar. 

 

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail